Read Time1 Minute, 48 Seconds

Priče o HRT-ovim inkasatorima uglavnom su negativne, a jedna posve apsurdna stiže iz Lepoglave. Naime, ondje je HRT-ov inkasator htio jednom muškarcu i njegovoj supruzi naplatiti pretplatu iako kuća u kojoj ih je zatekao nije bila izgrađena. Cijela stvar je prije tri godine završila na sudu, a čovjeka koji nije prijavio svoj TV prijamnik varaždinski Općinski sud je oslobodio optužbe, javlja ePodravina.

U presudi stoji da je potkraj listopada HRT-ov “kontrolor” došao na vrata kuće kada je optuženikova žena izašla ispred. On joj je rekao kako vidi da televizor radi, no obrana je tvrdila da s tog mjesta nije mogao vidjeti je li prijamnik upaljen. Optuženik je tvrdio da se kuća još gradi, da je u njoj trenutačno nemoguće živjeti i kako je na adresi prijavljen kako bi dobio osobne dokumente.

Na kraju je sud zaključio da nema dovoljno dokaza da je optuženi počinio prekršaj pa je oslobođen optužbi.

Podsjetimo, Mreža potrošača Hrvatske ustvrdila je nedavno da kontrolori HRT-a pri obavljanju provjere plaćanja HRT-ove pristojbe krše zakone, pa je pozvala građane da se odupru “HRT-ovoj bahatosti” tako da, kada vide kontrolora u zgradama ili pred vlastitim kućama, pozovu policiju.

“Savjetujemo i pozivamo sve potrošače da se uključimo zajedno u borbu protiv bahatosti HRT-a, ako vidimo kontrolora u zgradama da pozovemo policiju, tj. da se prema toj nepozvanoj osobi odnosimo kao potencijalnom teroristu na privatnom posjedu”, poručili su iz Mreže potrošača Hrvatske.

Smatraju da kontrolori HRT-a, koji po domovima građana provjeravaju postoje li audio ili video prijemnici te provjeravaju jesu li po tome dužni plaćati HRT-ovu mjesečnu pristojbu, u obavljanju svog posla krše niz zakonskih odredbi o poštivanju privatnog vlasništva, ali i sam Ustav.

“Ustavom i drugim pozitivnim zakonima privatno vlasništvo je zaštićeno, a dom je nepovrediv. Kontrolor HRT-a ne može doći i kucati na vrata, jer je i stambena zgrada privatno vlasništvo”, tvrdi udruga potrošača u priopćenju.

IZVOR: PARAF.HR

0 0
0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>