Read Time1 Minute, 33 Seconds

Smatraju da kontrolori HRT-a, koji po domovima građana provjeravaju postoje li audio ili videoprijamnici te provjeravaju jesu li po tome dužni plaćati HRT-ovu mjesečnu pristojbu, u obavljanju svog posla krše niz zakonskih odredbi o poštivanju privatnog vlasništva, ali i sam Ustav.

Mreža potrošača Hrvatske ustvrdila je u srijedu da kontrolori HRT-a pri obavljanju provjere plaćanja HRT-ove pristojbe krše zakone pa je pozvala građane da se odupru “HRT-ovoj bahatosti” tako da, kada vide kontrolora u zgradama ili pred vlastitim kućama, pozovu policiju.
“Savjetujemo i pozivamo sve potrošače da se uključimo zajedno u borbu protiv bahatosti HRT-a, ako vidimo kontrolora u zgradama da pozovemo policiju, tj. da se prema toj nepozvanoj osobi odnosimo kao potencijalnom teroristu na privatnom posjedu”, poručili su iz Mreže potrošača Hrvatske.

Smatraju da kontrolori HRT-a, koji po domovima građana provjeravaju postoje li audio ili videoprijamnici te provjeravaju jesu li po tome dužni plaćati HRT-ovu mjesečnu pristojbu, u obavljanju svog posla krše niz zakonskih odredbi o poštivanju privatnog vlasništva, ali i sam Ustav. “Ustavom i drugim pozitivnim zakonima privatno vlasništvo je zaštićeno, a dom je nepovrediv. Kontrolor HRT-a ne može doći i kucati na vrata jer je i stambena zgrada privatno vlasništvo”, tvrdi udruga potrošača u priopćenju. Po iskustvima brojnih građana, ponašanje kontrolora često je bahato i uvredljivo, začinjeno prijetnjama o kaznama i drugim metodama prisile i zastrašivanja, posebno kod ugroženih kategorija potrošača.

“Za ulazak u zgradu kontrolor HRT-a treba sudski nalog, a kucanje na vrata uznemiravanje je stanara”, poručili su i dodali kako bi građani u takvim situacijama trebali pozvati policiju i prijaviti uznemiravanje i eventualne prijetnje.

Izvor: Večernji.hr


2 1
0 %
Happy
0 %
Sad
0 %
Excited
0 %
Angry
0 %
Surprise

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>